Stollenga Coaching, creëer je eigen geluk!
Open
X

Wat zeggen klanten Quotes

Na 34 jaar weer zonder pijn kunnen lopen

Voor mijn hernia moest ik door de MRI-scan. In de scan raakte ik in paniek, ik voelde mij opgesloten en kon niet weg. Naast een lage hernia bleek ik ook nog een zenuwknooppuntbeklemming te hebben alsmede een aneurysma, waarvoor een spoedoperatie noodzakelijk was. De gedachte aan drie operaties maakte mij erg angstig. Ik kreeg paniekaanvallen die steeds erger werden. Ik durfde niet meer alleen thuis te zijn en ik sliep erg slecht. Ik wist niet meer wat ik moest doen. Rustgevende medicatie wilde ik liever niet slikken.

Via een bekende kwam ik in contact met Hilly en zij is mij intensief gaan behandelen met EFT. In mijn jeugd heb ik veel ellende meegemaakt en geen liefde ervaren. Stukje voor stukje hebben wij alle emoties op de nare ervaringen/trauma’s door middel van EFT geneutraliseerd en langzamerhand voelde ik mij sterker worden en beter te voelen. De angsten verdwenen en ik sliep weer normaal. Tot ik op een dag ontdekte dat de pijn in mijn been verdwenen was en dat ik weer op mijn linkerbeen kon staan. Iets wat ik in 34 jaar niet heb kunnen doen. Ik kon zelfs weer normaal lopen. De neuroloog stond ook versteld en het resultaat was dat ik niet meer aan mijn hernia en de zenuwknooppuntbeklemming hoefde te worden geopereerd. We zijn nu bijna een jaar verder en ik loop normaal, zonder pijn. Ook voel ik mij rustig en opgeruimd en ben bevrijd van een hele zware last. Vergeet ik nog bijna te melden dat ik de operatie voor mijn aneurysma ontspannen en vol vertrouwen ben ingegaan.

Eltje Hut

Met EFT verlichting bij Reuma

Lees verder

Door de sessies gericht op de pijn en spanning in mijn gewrichten ben ik mij bewust geworden van mijn diepere ‘motto’s’. In de sessies die dieper gingen, werden mijn mechanismen duidelijker waarmee ik, uit zelfbescherming, soms bezig ben met zelfdestructie. En is reuma niet een auto-immuunziekte, waarbij je ziek wordt door je eigen afweersysteem?! Door het leren loslaten en het leren vertrouwen in mijzelf te hebben, is er een grotere basis van rust en ontspanning aan het groeien. Minder stress in mijn hoofd is minder spanning in mijn lijf, is minder pijn en stijfheid in mijn gewrichten. We zijn nu een half jaar verder en nog steeds gaat het zo goed, dat vervelende reumamedicatie niet nodig is.

Jettie

Fibromyalgie

Lees verder

Mijn diagnose van fibromyalgie kreeg ik in het najaar van 2013. Na een jaar tobben met andere therapieën en speciale fitness kwam ik bij Hilly terecht.

Ik had haar eerder ontmoet op een netwerkavond voor ondernemers in onze gemeente, en het klikte. Ik heb bij haar een afspraak gemaakt met het idee, het zal ook wel niet helpen.

Na de eerste sessie EFT was mijn pijn al flink verminderd en mijn vermoeidheid voor de helft gehalveerd. Hierna heb ik nog een aantal sessies gehad en elke keer kwam ik er beter vandaan.

Hilly leerde mij dat ik niet hoefde te vechten tegen fibromyalgie maar dat ik het meer moest omarmen. Dat heb ik gedaan. Ik ben nog één keer op “herhaling” geweest om te laten weten hoe het met me ging.

Dat was geen sessie maar gewoon gezellig kletsen. Tot op de dag van vandaag heb ik nauwelijks pijn en is mijn vermoeidheid zo goed als weg. Ik ben een “ normaal” mens geworden!

Marianne

Ik kan het iedereen aanraden om eens je hoofd op te ruimen

Lees verder

De herinnering aan een vervelende gebeurtenis uit het verleden gaf mij een zeer onrustig gevoel.

Door de EFT sessies met Hilly is de rust in mij terug gekeerd en heb ik de emotie aan deze gebeurtenis los kunnen laten.

Ik kan het iedereen aanraden om eens je hoofd op te ruimen. De sessies bij Hilly hebben mij echt goed gedaan.

Ook nu merk ik dat ik dingen makkelijker loslaat, eventueel geholpen met wat EFT.

Jeroen

Ik voel me weer vol energie, nu ik om weet te gaan met stress!

Lees verder

Toen ik in het vierde jaar van het vwo zat, kreeg ik opeens problemen die ik in de voorgaande jaren nog niet had meegemaakt. De druk werd mij plotseling te veel. Door mijn doorzettingsvermogen werkte ik me bijna letterlijk kapot en er kwamen ook nog eens niet de resultaten uit die ik wilde. Logisch, achteraf.

Ik werkte me zo in het stress, dat ik er een paar keer gewoon ziek van ben geweest. Ik was niet fit en ontzettend moe. Ik wilde er niet aan toegeven dat het slecht ging en dacht dat ik er zelf wel weer bovenop zou komen. Mensen in mijn omgeving lieten mij echter merken dat dat geen optie zou zijn. Ik ben toen terecht gekomen bij Hilly en haar coaching bedrijf over ‘loslaten’ en EFT.

In de eerste sessie heeft Hilly mij uitgelegd wat er gebeurt in je lichaam als je last hebt van stress. Daarna zijn we met EFT stukje voor stukje de emoties bij langs gegaan. Hilly liet mij zien dat ik de stress niet meer als vijand hoefde te zien, soms kwam het gewoon langs en daarna ging het ook weer weg. En het mooie hiervan: het mocht er allemaal gewoon zijn! Door het toepassen van EFT merkte ik dat ik gelijk veel rustiger werd. Ik voelde de energie letterlijk stromen en zag de dingen positief. Wat voelde dat fijn!

Hilly is een liefdevol persoon en haar manier van coachen is heel prettig. Ik ben mij na de sessies zoveel vrolijker gaan voelen en ik had veel meer energie. Door Hilly weet ik nu ook hoe ik zulke problemen aan moet pakken, mocht ik dit in de toekomst weer tegenkomen. Het gaat nu weer goed met mij en ik ben erg blij en dankbaar dat ik zo goed ben geholpen!

Een VWO-leerlinge
HHC

Kattenfobie weg in twee sessies, ik ben flabbergasted

Lees verder

Al tijden ondervond ik hinder van een kattenfobie. Zo erg dat het mij beperkte in mijn werkzaamheden. In de eerste EFT-sessie kwamen wij al meteen tot de kern. Het proces werkte heel relaxt. Ik wilde eerlijk en open zijn en dat lukte mij. Ik ben nu een aantal maanden verder en ik ben niet meer bang voor katten. Het ‘hysterische’ is er niet meer.

Freddy Rietema-Wouda

Na één EFT-behandeling van mijn schuldgevoel af!

Lees verder

Gevoelens van schuld overheersten mijn emoties vlak na het overlijden van mijn vader. We/ik had(den) hem niet kunnen geven waar hij om gevraagd had en het gevoel dat we/ik hem in de steek had gelaten op een cruciaal moment werd met de dag pijnlijker. Behalve dat ik me schuldig voelde had ik ook het gevoel dat we/ik gefaald had(den) naar mijn lieve vader toe, die zoveel voor mij betekend heeft in mijn leven. Het lag in de bedoeling dat ik zou spreken tijdens zijn afscheidsdienst, maar ik zag dit niet zitten, had niet het gevoel dat me dit zou lukken omdat mijn gevoelens me in de weg zaten.

Gelukkig raakte ik in gesprek met een “engel” op mijn pad, die me letterlijk en figuurlijk bij de hand nam en me door middel van EFT loodste door de storm van verdriet en emotie met als resultaat, opluchting. Mijn schuldgevoel had plaats gemaakt voor inzicht en acceptatie. De pijn was verdwenen,……….. tot op heden. Ook durfde ik weer te spreken tijdens de afscheidsdienst van mijn vader. Heel wonderlijk, welkom en bijzonder. Ik voel me geheeld m.b.t. deze situatie en dankbaarheid overheerst.

Fleur (verpleegkundige)

Ik voel me weer gelukkig en ben blij met mezelf. Ik heb rust gevonden en heb weer vertrouwen in mezelf en in het leven

Uitspraak van een 29-jarige angstige vrouw met een slecht zelfbeeld

Een chemokuur zien als een cadeautje, hoe doe je dat?

Lees verder

Maandag ging ik naar het ziekenhuis met de gedachte: die AC chemokuur, die wil ik morgen niet. Alleen van het zien van die rode vloeistof zou ik gelijk misselijk worden. Het beeld van tien jaar geleden stond nog haarscherp op m’n netvlies. Maar goed, weinig te kiezen, dus stemde ik ermee in. Maandagavond is het me gelukt om mede dankzij Hilly en haar ‘loslaatmethode’ die gedachte om te zetten in: “ik zie het als een cadeautje, laat het liefdevol binnenstromen, zodat het z’n werk goed kan doen en de rode kleur zie ik als liefde en warmte.” Ik dacht het niet alleen, maar voelde dit ook zo! Ik heb die nacht heerlijk geslapen en ging dinsdag met een glimlach naar het ziekenhuis. Geweldig toch, zo’n methode?

Jannie Mulder

Van oververmoeidheid naar krachtige energie!

Lees verder

Door oververmoeidheid had ik me ziek gemeld op het werk. Ik had verwacht dat ik na twee weken wel weer aan het werk zou zijn, maar dat was helaas niet het geval. De vermoeidheid ging niet weg. Bovendien was ik gefrustreerd dat ik op 24 jarige leeftijd al thuis zat; ik kon dit niet accepteren.
Mijn zus adviseerde mij om naar Hilly te gaan, want zij had bij haar goede ervaringen opgedaan in het ‘loslaten’. Ik was eerst nogal sceptisch, want dan moest ik toegeven dat ik het zelf niet kon. Totdat het tot me doordrong dat ik simpelweg niet op eigen kracht uit deze situatie kon komen.

Ik was moe en voelde onrust, er waren zoveel gedachten in mijn hoofd, ik was duizelig, had een gevoel van falen, want ik vond het zo zwak van mijzelf dat ik thuis zat. Hoe moesten mijn collega’s het redden zonder mij?

In de eerste sessie vertelde Hilly iets over de methode en hoe bepaalde processen ons functioneren beïnvloeden. Hierna zijn we stapje voor stapje emoties gaan loslaten. Ik merkte dat ik langzamerhand rustig werd, alsof er meer ruimte kwam. In de tweede sessie kon ik het ‘niet kunnen accepteren’ van mijn ziek zijn loslaten en dat was een ware bevrijding voor mij….ik mocht gewoon ziek zijn! En….wat ik ook mocht van mijzelf… Ik hoefde niet meer sterk te zijn, het was ineens niet meer erg om even de veiligheid bij een ander te zoeken………pfff heerlijk vond ik dat!

Vanaf dat moment ging het stukken beter met mij. Ik kreeg meer energie en wat ook erg bijzonder was, er kwamen zoveel inzichten. Ineens wist ik wat ik wilde.

Na vier sessies zat de rol van begeleiding erop. Ik kan nu op eigen kracht verder met alles wat ik heb geleerd.

Wat ben ik blij!!

Anneke, wijkverpleegkundige

Uiteindelijk toch geslaagd!

Lees verder

Tot mijn stomme verbazing hoorde ik vanmorgen, vlak voor mijn eindpresentatie, dat mijn scriptie bij nader inzien toch niet was goedgekeurd. Ik was verdrietig en ontzettend boos; hoe was dit in hemelsnaam mogelijk? Ik besloot niet meer te gaan en voor mijn part konden ze allemaal de boom in. Met zulke gevoelens kon ik toch niet de eindpresentatie gaan houden? Ik zou mezelf toch helemaal voor gek zetten?

Ik wist even niet meer wat ik moest doen. Totdat ik mij realiseerde dat ik een paar weken geleden bij Hilly een methode had geleerd om los te kunnen laten. Ik kon me nog herinneren dat ik toen na een paar tellen al veel rustiger was. Ik dacht weer aan de stappen die ik van Hilly had geleerd, ik had immers handvatten gekregen om het zelf ook toe te passen! Vooruit……..ik ging schoorvoetend aan de slag, want ik was zo ontzettend boos! Ik probeerde het los te laten……..waarachtig het werkte! Dan ook maar mijn verdriet loslaten……ik werd steeds rustiger. Ik focuste mij op de akelige boodschap en liet het los. Ik merkte dat mijn kracht terugkwam en, heel bijzonder, ook de zin om de eindpresentatie te houden. Mijn zelfvertrouwen begon weer te groeien.

Tot mijn stomme verbazing liep mijn presentatie als een trein! Omdat ik het zo goed heb gedaan, besloten de leerkrachten mij alsnog positief te beoordelen. Ik ben geslaagd!! Ik ben zo blij!

Menna, studente Bedrijfskunde & Agribusiness

Ik heb meerdere coachings en therapie sessies gevolgd in mijn leven, maar deze ‘hier en nu’ werkwijze spreekt me erg aan en werkt wat mij betreft heel direct en positief.

Lees verder

Ik wilde graag van een aantal pijnlijke ervaringen af die me plaagden en slapeloze nachten bezorgden. Hilly wist me met veel compassie, warmte en overtuigingskracht steeds een laagje verder te brengen. Bij iedere sessie kon ik weer een schilletje afwerpen. Hilly begeleidt dat op een zeer rustige en integere manier met veel gevoel voor sfeer. Een goede ervaring voor mij voor het leren loslaten van oude patronen, gevoelens en gedachtes. Zou ik dan toch nog, op mijn 57e, zonder al die ballast verder kunnen? Hoe dan ook, ik voel me nu weer positief en goed in balans. En dat in zo’n korte tijd! Het heeft blijvend veel veranderd voor mij.
Bedankt Hilly, het is voor mij een prima ervaring geweest waar ik verder mee kan!

Warme groet,

Els